Producătorul de materiale de construcţii Holcim România a anunţat vineri că a achiziţionat General Beton România, jucător local din piaţa producerii şi comercializării de betoane, tranzacţia primind aprobarea autorităţii de concurenţă din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Holcim România a achiziţionat General Beton România, jucător local din piaţa producerii şi comercializării de betoane, tranzacţia primind aprobarea autorităţii de concurenţă din România”, a anunţat compania.

General Beton România S.R.L este unul dintre cei mai mari jucători locali din piaţa producerii şi comercializării de betoane, cu o experienţă şi expertiză de peste 24 de ani în România, deţinând în prezent un număr de 8 staţii de betoane în principalele oraşe din România. De asemenea, General Beton România SRL este unul dintre clienţii alături de care Holcim România a construit o colaborare durabilă de-a lungul anilor. Reţeaua de staţii de betoane Holcim România va ajunge la 27 unităţi. Staţiile de betoane se află în judeţele Arad, Constanţa, Iaşi, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

„General Beton România SRL este un astfel de exemplu, este o afacere de succes, cu tradiţie şi experienţă de peste 24 de ani pe piaţa din România, alături de care avem un parteneriat durabil, fiind şi unul dintre clienţii Holcim. Investim atât în extinderea operaţiunilor noastre, prin achiziţia General Beton, dar şi în creşterea capacităţilor de producţie existente prin investiţii majore în fabricile Holcim şi Somaco. Ca parte a angajamentului „Net Zero”, avem aprobate proiecte care vizează producerea de energie verde, reducerea emisiilor de CO2, precum şi creşterea gradului de valorificare energetică a deşeurilor drept combustibili alternativi în fabricile noastre de ciment”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova.

General Beton România a raportat la finalul anului trecut o cifră de afaceri de aproximativ 33 de milioane de euro şi are aproximativ 160 de angajaţi. Compania a înfiinţat prima staţie de betoane în Timişoara, în anul 1998, fiind vorba despre o staţie ecologică, o noutate pentru zonă la acel moment. Ulterior, şi-a continuat extinderea staţiilor şi consolidarea portofoliului de produse.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 27 staţii de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment), Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate şi una de BCA) şi Geocycle România (trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deşeurilor).

Grupul de companii Holcim România activează în zona producţiei de materiale de construcţii performante, având ca principal obiectiv tranziţia către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă.

În total, Grupul Holcim România are aproximativ 1700 de angajaţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.