Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, întrebat dacă a plătit impozit pe meditaţiile pe care le-a dat, că nua făcut-o, arătând că nu a făcut din meditaţii a doua meserie, ci a a făcut-o cu apropiaţii şi cunoştinţele. El a precizat că în 1990, când a debutat ca profesor, avea salariu mai mic decât femeia de serviciu de la şcoală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt profesor, momentan secretar de stat, mă voi întoarce la un moment dat la catedră, soţia e profesoară, sora mea este profesoară. Evident că trebuie salarii mai mari, e un fel de axiomă, nu poi să faci lucruri bune cu bani puţini”, a spus Sorin Ion, precizând că prin legea educaţiei ise va rezolva şi  acest aspect al salariizării proifesorilor. 

Secretarul de stat a mai spus că în 1990, când a debutat ca profesor, ”nu avea salariul mai mic decât femeia de serviciu de la primărie, ci decât cea de la şcoală”.

”Problema asta este una cronică, dacă reuşim în legea educaţiei să ducem salariile într-o zonă decentă, putem spune că am făcut cel mai mare bine din sistemul de educaţie, din ultimii 32 de ani”, a spus Ion, arătând că salariul lui de profesor debutant a fost de 1700 de lei, în 1990, ”puţin mai puţin decât femeia de serviciu”. 

Secretarul de stat a fost întrebat dacă a dat vreo dată meditaţii. Sorin Ion răspunzând că a dat. Întrebat dacă a plătit impozit pe acele meditaţii, el a spus: ”Sincer, nu, dar eu nu am făcut din meditaţii a doua meserie, am făcut-o cu apropiaţi, cu cunoştinţe, de ani buni zero”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.