Premierul Boris Johnson l-a numit pe ministrul Educaţiei Nadhim Zahawi în postul de ministru al Finanţelor, din care Rishi Sunak a demisionat zgomotos, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a anunţat că regina Elizabeth a II-a a aprobat numirea lui Nadhim Zahawi în funcţie.

Nadhim Zahaw este un kurd născut în Irak care a venit în Regatul Unit împreună cu familia fără să vorbească oboabă englezeşte, după care a făcut o carieră bănoasă în afaceri.

Nadhim Zahawi, în vârstă de 56 de ani, este un cofondator al reputatului Institut de sondare YouGov şi şi-a început cariera politică în medii conservatoare, la Londra, după care a devenit deputat în 2010.

El şi-a câştigat reputaţia asigurând gestionarea vaccnării brtanicilor în timpul pandemiei covid-19.

Boris Johnson l-a numit în funcţie după şocul demisiei predecesorului său Rishi Sunak şi a ministrului Sănătăţii Sajid Javid, care au anunţat la distanţă de câteva minute că pleacă din Guvern, sătui de scandaluri repetate.

Sajid Javid a fost înlocuit la Ministerul Sănătăţii cu Steve Barclay, însărcinat anterior cu coordonarea guvernamentală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.