Contractul în valoare de 15.103.631 de lei, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru renovarea integrată a clădirii Teatrului Dramatic „Fani Tardini” a fost semnat, anunţă Primăria municipiului Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru acest obiectiv, prin proiect sunt prevăzute următoarele: lucrări de consolidare seismică a clădirii; lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă; lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor echipamente alternative de producere a energiei electrice; utilizarea surselor regenerabile de energie; lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare; modernizarea instalaţiilor de iluminat; sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald; echiparea cu staţii de încărcare pentru maşini electrice etc.

Până la această dată, Primăria municipiului Galaţi a depus pentru finanţare prin PNRR un număr de 65 de proiecte, în valoare totală de 85.824.572 euro.

Astfel, 36 de proiecte vizează renovarea energetică a clădirilor publice (şcoli, grădiniţe, spitale, fostele cinematografe „Ţiglina”, „Dacia” şi „Flacăra” etc.), şapte proiecte au în vedere renovarea integrată a clădirilor publice (Palatul Simion Gheorghiu, Teatrul Dramatic etc.), iar 16 privesc renovarea clădirilor rezidenţiale (blocuri de locuinţe). De asemenea, s-a mai depus câte un proiect pentru: achiziţia a 20 de autobuze electrice; extinderea sistemului de management integrat al traficului; amplasarea a 25 de staţii de reîncărcare; actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galaţi, precum şi două proiecte privind construirea de creşe. 

S-a obţinut până acum finanţarea pentru actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galaţi (769.930 euro) şi renovarea integrată a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” (3.651.110 euro).


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.