Deputatul USR Monica Berescu susţine că adolescenţii au nevoie de educaţie sexuală la şcoală, pentru că în acest mod învaţă să se protejeze de boli şi cum să evite o sarcină, ea precizând că actuala coaliţie mimează pudoarea, dar că avem cel mai ridicat număr de mame minore din UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monica Berescu a precizat joi, într-un comunicat de presă, că în lipsa educaţiei sexuale, copiii vor fi predispuşi la abuzuri şi sarcini nedorite, ea acuzând coaliţia de guvernare că nu are curaj să pună pe agenda publică teme esenţiale pentru societate.

"Trebuie să înţelegem odată pentru totdeauna că adolescenţii au nevoie de educaţie sexuală, pentru că doar în acest mod pot învăţa cum să se protejeze de boli cu transmitere sexuală, cum să evite sarcini şi să înţeleagă importanţa consimţământului dat. În lipsa acestei educaţii, copiii noştri vor fi tot mai predispuşi la abuzuri şi la sarcini nedorite. Faptul că am ajuns să numim din frică, ca fiind "educaţie sanitară" un proiect de educaţie sexuală pentru clasa a VIII-a şi că este nevoie de acordul părinţilor, ne arată că actuala coaliţie nu are curaj să pună pe agenda publică teme esenţiale pentru societatea contemporană", a afirmat Monica Berescu.

Ea consideră că în timp ce tot mai mulţi copiii cad victime traficanţilor de persoane, PNL, PSD şi UDMR refuză să accepte realitatea şi să ia decizia corectă şi responsabilă.

"Noţiunile de consimţământ, protejare şi protecţie, sexualitate şi sex fac parte din viaţa noastră. Atunci când încercăm să le ascundem, nu facem decât să ne punem în pericol copiii. Lipsa de cunoaştere şi de înţelegere reprezintă cel mai mare pericol pentru ei, nu ora de educaţie sexuală la şcoală, susţinută de un specialist care să discute despre aceste subiecte incomode pentru majoritatea părinţilor. Înainte ca parlamentarii coaliţiei de guvernare să se revolte în Parlament pentru că se încearcă educarea elevilor şi pregătirea lor pentru o viaţă sexuală responsabilă, ar trebui să se uite cu atenţie la datele care reflectă adevărata situaţie în care se află ţara noastră", susţine deputatul USR, Monica Berescu.

Totodată, Berescu a reamintit că Parlamentul a votat în această săptămână un proiect care introduce educaţia sanitară în şcoli, dar că "nu au vrut să îi spună educaţie sexuală că deh, avem demnitari în Parlament care mimează pudoarea, în timp ce ei înşişi folosesc un limbaj trivial şi expresii cu tentă sexuală la adresa colegelor din Parlament".

"Realitatea este că proiectul votat marţi în Parlament e un pas mult prea mic pentru cum arată lucrurile acum la noi în ţară. Să introduci educaţia "sanitară" doar din clasa a 8-a şi doar cu acordul părinţilor e mult prea puţin. Priviţi cifrele: suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de mame minore şi la numărul de bebeluşi născuţi de alţi copii. Unul din 10 copii din România este născut de o mamă adolescentă. Una din şase adolescente care a avut un copil înainte de 15 ani, va avea al doilea copil înainte de 18 ani. Un studiu realizat de către Organizaţia Salvaţi Copiii arată că 83% dintre mamele minore abandonează şcoala", a afirmat deputatul USR, Monica Berescu.

Camera Deputaţilor a votat, marţi, în calitate de for decizional, cu 224 voturi pentru, un vot împotrivă şi 49 de abţineri. proiectul de lege de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, reexaminat la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis, care prevede că în şcoli se vor derula, din clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinţilor, "programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.