Senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru al Finanţelor, a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre propunerea PSD de a pune un impozit pe cifra de afaceri, că este ”o imensă tâmpenie”. ”Firmele ce ar putea face? Ar putea să crească preţurile, să oprească investiţiile sau ar putea reduce costurile, prin reducerea forţei de muncă”, a spus aceasta, precizând că implicaţiile unei astfel de decizii se vor vedea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu creşti taxe şi impozite în momentul în care îi este greu economiei. PSD vine cu această retorică populistă, de haiducie, noi luăm de la cei bogaţi şi dăm la săraci. Cine mai crede aceste sloganuri? Şi efectiv de la cine ia? Dacă pui impozit pe cifra de afaceri, este o imensă tâmpenie”, a spus Dragu. 

Senatoarea a explicat că, printr-o astfel de măsură, trebuie să impozitezi profitul obţinut, iar cifra de afaceri înseamnă venitul pe care companiile îl au.

”Să vii să impozitezi cifra de afaceri este o imensă prostie, aceste firme ce ar ptea face? Ar putea să crească preţurile, deci încă o rundă de creştere de preţuri, sau ar putea să oprească orice imvestiţie sau ar putea reduce costurile. Cum? Prin reducerea forţei de muncă, de exemplu. Implicaţiile se vor vedea, clar”, a arătat Anca Dragu, precizând că nu spune aceste lucruri ca politician din Opoziţie, ci ca economist şi ca expert.

Despre nevoia Guvernului pentru a acoperi salariile bugetarilor, Anca Dragu a spus că înţelege acest lucru, dar ”nu poţi da o palmă economiei”. 

”Ei trebuie să vină cu un plan foarte serios şi coerent prin care să arată că sunt responsabili”, a mai spus Anca Dragu, arătând că trebuie să arate că pot reduce cheltuielile şi să îmbunătăţească folosirea banului public. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.