Ministerul Apărării Naţionale prelungeşte, până la data de 24 iunie, campania de recrutare pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această etapă, demarată în data de 16 mai, sunt disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi).

Cetăţenii interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar la centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare. 

La această dată, în structurile Ministerului Apărării Naţionale se desfăşoară procese distincte de promovare, recrutare şi selecţie pentru 2.612 funcţii scoase la concurs în acest an, astfel:

·         243 de locuri pentru formarea profesională iniţială a ofiţerilor în activitate, până la data de 24.06.2022;

·         449 de locuri pentru formarea profesională iniţială a maiştrilor militari şi 1.180 de locuri pentru subofiţeri în activitate, până la data de 30.06.2022;

·         1.049 de posturi pentru soldaţi/gradaţi profesionişti, până la data de 22.07.2022;

·         871 de posturi pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar, până la data de 17.06.2022.

Până la data de 03.06.2022 s-au înscris şi au depus dosarele 9.708 de candidaţi, astfel:

·         pentru formarea profesională iniţială a ofiţerilor în activitate  - 1.267 candidaţi;

·         pentru formarea profesională iniţială a maiştrilor militari şi subofiţerilor - 1.939 candidaţi;

·         pentru posturile de soldaţi/gradaţi profesionişti - 6.020 candidaţi;

·         pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar - 482 candidaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.