Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind completarea art. 4 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea art. 4 din Legea nr. 1/2000 cu un nou alineat, alin. (1¹ᵒ), în sensul instituirii posibilităţii proprietarilor investiţiilor privatizate de a încheia acorduri de despăgubire şi cu persoane fizice îndreptăţite din judeţul respectiv al căror drept de proprietate a fost validat de comisiile judeţene de fond funciar sau au fost stabilit prin sentinţe judecătoreşti definitive, chiar dacă aceste terenuri preluate abuziv nu s-au aflat sub investiţiile privatizate.

„Proprietarii investiţiilor privatizate în condiţiile legii pot încheia acorduri de despăgubire şi cu persoane fizice îndreptăţite din judeţul respectiv, ale căror cereri de reconstituire a drepturilor de proprietate au fost validate de comisiile judeţene de fond funciar sau au fost stabilite prin hotărâri judecătoreşti definitive, chiar dacă aceste terenuri preluate abuziv nu s-au aflat sub investiţiile privatizate”, arată legaea promulgată de către şeful statului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.