Cristian Diaconescu a declarat la Iaşi că nu acceptă ca PMP să reprezinte un accesoriu la gentuţa nici unui partid politic, adăugând că va lupta împotriva deciziilor luate la spriţ sau în cadrul unor diverse asocieri profitabile financiar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diaconescu a făcut referiri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, cu privire la situaţia tensionată din PMP, el precizând că sub conducerea sa "partidul nu va fi oferit la nimeni cadou".

"Sub preşedinţia mea, PMP nu va reprezenta accesoriu la gentuţa nici unui partid politic. Nu am acceptat şi nu voi accepta poziţia de faţadă în spatele căreia să se manifeste foşgăiala unora sau altora în speranţa de a se lipi la un loc în viitor. Cozile îmbârligate pe sub masă, mai ales la nivel local, reprezintă o ameninţare la ceea ce înseamnă sănătatea sistemului politic românesc. Ce se convine la spriţ sau în diverse asocieri profitabile financiar nu reprezintă un argument şi voi lupta împotriva acestui tip de atitudine", a declarat Cristian Diaconescu.

Totodată, Cristian Diaconescu a precizat că nu va pleca din PMP şi că îşi va continua activitatea, după ce a depus jurământul de credinţă în momentul în care a primit votul membrilor partidului.

"Liderul PMP este unul singur: Cristian Diaconescu. Când oricine altcineva se erijează în gestionarea intereselor unui partid şi trimite note prin care dă afară consilieri, în momentul acela avem o problemă. Vom discuta cu colegii noştri acest lucru. Trebuie să ne trezim rapid la realitate, iar alături de noi să rămână numai oamenii de caracter", a mai afirmat Diaconescu.

De asemenea, Cristian Diaconescu a invocat unele presiuni care s-ar face în unele judeţe asupra susţinătorilor săi, el susţinând că în bătălia internă din PMP ar fi utilizate diverse instituţii.

"Fac un apel la instituţiile statului (..)  acolo unde există diferenţe politice sunt folosite pentru a-mi intimida colegii. Eu nu mă refer la micile instituţiile dintr-o zonă sau alta, mă refer la miniştri. Este ultimul apel pe care îl fac miniştrilor, după care voi discuta direct cu acele ministere care fie din necunoaştere, fie din toleranţa unui anume tip de atitudine politică ce vizează desfiinţarea PMP, acceptă ca reprezentanţi locali să folosească aceste instituţii în lupta politică într-un partid. Folosirea ANAF sau altor instituţii în ideea de a regla conturi politice într-un partid sau altul este o temă pe care nu o voi abandona. Dacă acel funcţionar primeşte comandă politică se află foarte aproape de abuz în serviciu", a declarat Cristian Diaconescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.