Autorităţile din Bistriţa Năsăud au emis, joi dimineaţă, un Ro-Alert destinat locuitorilor din comuna din Petriş, după ce un urs a intrat într-o gospodărie şi a ucis două animale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Incidentul a avut loc joi dimineaţă, în jurul orei 05.00, când un urs a intrat în grădina unei gospodării din localitatea Petriş. Jandarmii bistriţeni s-au deplasat la locul indicat şi au constatat că acesta a intrat în adăpostul animalelor şi a omorât o capră şi un ied., informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa Năsăud. 
Cel care a sunat la 112 este proprietarul animalelor.
„Locuitorii din zonă au fost anunţaţi despre pericol de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud printr-un mesaj RO-ALERT. Pentru protecţia cetăţenilor care locuiesc în imediata apropiere, echipajul de Jandarmerie a patrulat câteva ore în zona respectivă pentru a se asigura că ursul nu se întoarce”, precizează sursa citată.
Jandarmii recomandă cetăţenilor ca în astfel de situaţii să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.