Un judecător american a respins cererea lui Elon Musk pentru încetarea unui acord cu Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) privind supravegherea tweeturilor sale referitoare la Tesla, se arată în hotărârea instanţei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk a încheiat marţi un acord pentru achiziţionarea Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

Avocaţii săi au încercat să rezilieze decretul de consimţământ din 2018, care a rezolvat acuzaţiile SEC de fraudă cu titluri de valoare şi au susţinut că urmărirea lui Musk de către autorităţile de reglementare ”a depăşit limita cuhărţuirea” şi i-a împiedicat dreptul constituţional la libertatea de exprimare.

”Musk nu poate încerca acum să retragă acordul pe care l-a încheiat cu bună ştiinţă şi de bunăvoie, pur şi simplu plangându-se că simţea că trebuie să fie de acord cu el la momentul respectiv, dar acum – odată ce spectrul litigiului este o amintire îndepărtată şi compania sa a devenit, în estimarea lui, aproape invincibilă – îşi doreşte să nu îl fi încheiat”, a scris judecătorul districtual Lewis Liman.

Judecătorul a refuzat, de asemenea, o solicitare a lui Musk de a anula o citaţie a SEC către Musk şi Tesla pentru a determina dacă tweet-urile din 6 noiembrie au fost verificate înainte de a fi publicate.

Tweeturile au întrebat cititorii dacă susţin vânzarea a 10% din acţiunile Tesla şi el a spus că va respecta rezultatele sondajelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.