Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, a declarat miercuri, la Parlament, după ce a fost audiat pentru funcţia de judecător CCR, despre acuzaţiile de plagiat, că a considerat că nu se ridică la nivelul cel mai înalt pentru un asemenea titlu ştiinţific de doctor şi a renunţat la el. ”De la faptul că poate am făcut-o în grabă, de la faptul că, repet, nu a întrunit cele mai înalte exigenţe ştiinţifice până la faptul că am plagiat, adică că am furat, este cale lungă şi nu este nimic adevărat”, a mai spus Licu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-adjunctul procurorului general a fost întrebat despre acuzaţiile de plagiat la adresa sa.

"Poziţia mea cred că o cunoaşteţi foarte bine, pentru că am spus-o de nenumărate ori şi vă invit, aşa, detaliat, să vedeţi ultima procedură la care am participat, în ianuarie 2020, în faţa ministrului Justiţiei de atunci, unde am oferit o explicaţie mai detaliată. decât aş face-o acum”, a spus Licu.

El a menţionat că a spus, la acel moment, că nu a fost pregătit suficient pentru a întocmi o lucrare de înaltă calitate ştiinţifică. 

”Am intentat un proces în justiţie să renunţ la titlu, ca o recunoaştere a faptului că, privind retrospectiv, într-adevăr am considerat că nu se ridică la nivelul cel mai înalt pentru un asemenea titlu ştiinţific, dar, de la faptul că am făcut anumite erori, de la faptul că poate am făcut-o în grabă, de la faptul că, repet, nu a întrunit cele mai înalte exigenţe ştiinţifice până la faptul că am plagiat, adică că am furat, este cale lungă şi nu este nimic adevărat", a precizat Licu.

Bogdan Licu a mai arătat că, privind retrospectiv, a fost ca o greşeală asumată şi de aceea a hotărât să renunţe la titlul de doctor. 

El a arătat că a fost o surpriză nominalizarea sa de către PSD pentru postul de judecător. 

"Sincer, şi pentru mine a fost o surpriză, dar având în vedere precedentul, că şi data trecută PSD a nominalizat magistraţi, am acceptat acest lucru", a mai afirmat Licu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.