Iranul anunţă joi că a arestat trei persoane pe care le acuză de legături cu serviciile israeliene de informaţi externe Mossad şi de faptul că sunt implicate în publicarea unor ”documente clasificate”, anunţă televiziunea iraniană de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trei persoane cu legături cu Mossadul au fost arestate în provincia Sistan-Balucistan (sud-est) din cauză că au publicat informaţii şi documente clasficate”, potrivit televiziunii, care citează un comunicat de la Ministerul iranian al Informaţiilor.

Potrivit televiziunii, cei trei suspecţi au fost arestaţi ”cu autorizarea puterii judiciare”, însă postul nu le dezvăluie identitatea şi nu oferă informaţii despre felul în care ar fi putut să aibă acces la aceste documente confidenţiale.

Sistan-Balucistan este oo regiune foarte săracă, situată la frontiera cu Pakistanul şi Afganistanul şi teatrul unor atentate frecvente şi unor ciocniri între forţe de ordine şi grupări armate.

Iranul a anunţat în mai multe rânduri arestarea unor agenţi care lucrau pentru serviciile de informaţii ale unor ţări străine, mai ales din Israel, inamicul său jurat.

Ministerul iranian de Informaţii anunţa în iulie ca a arestat ”agenţi” membri ai unei ”reţele” care lucra pentru Israel şi că s confiscat o ascunzătoare de armament destinat să fe folosit în ”revolte”.

Republica islamică a acuzat Israelul de sabotarea anumitor instalaţii nucleare şi de asasinarea mai multor oameni de ştiinţă iranieni.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a avertizat luni Israelul, într-un discurs pe care l-a susţinut în faţa militarilor, să nu întreprindă nici ”cea mai mică acţiune” împotriva Iranului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.