Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, marţi, că proiectul privind realizarea unui drum alternativ spre staţiunile din sudul litoralului merge mai departe, acesta are finanţare europeană şi toate problemele ivite până în acest moment au fost depăşite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Grindeanu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, în ce stadiu se află proiectul drumului către sudul litoralului, numit Alternativa Techirghiol.  

“Au fost discuţii pe anumite variante de traseu, dar proiectul merge înainte, el are finanţare europeană. Au fost anumite discuţii, care au fost depăşite şi cu administraţia şi cu canalele şi merge în linie dreaptă. Sunt optimist şi vizavi de acest de acest proiect. Au fost discuţii şi cu primarii pe teritoriul comunelor respective trece acest traseu. O să vedem dacă ritmul e cel pe care s-au angajat să îl respecte cei care au câştigat anumite contracte”, a explicat ministrul Transporturilor.  

Întrebat când ar putea fi gata acest drum, Sorin Grindeanu a răspuns: “M-am învăţat de când am venit în această funcţie, în urmă cu aproximativ cinci luni, să nu dau termene, vă spun sincer, ceea ce nu îmi place, chiar nu îmi place acest lucru, dar de fiecare dată apar tot felul de probleme unele care ţin de companiile care au contracte cu ministerul sau cu cei din subordinea ministerului, dar de multe ori şi din vina ministerului: că au apărut lucrări neprevăzute, apar anumite lucruri care întârzie. Tocmai de aceea am schimbat legea achiziţiilor publice încercând să facem ordine un pic în acest în acest domeniu şi în ceea ce priveşte autorizaţii, avize, certificat. Nu e destul. Vă spun sincer că nu e destul. Va trebui să se mai întâmple paşi astfel încât să mergem într-un ritm normal”.  

În ianuarie 2021, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, oferea câteva informaţii despre acest drum spre staţiunile din sudul litoralului.  

 “Un alt proiect este continuarea Autostrăzii A4 spre sudul litoralului, adică acea autostradă care merge de la nord la sud ca ocolitoare a Constanţei să continue peste Canalul Dunăre Marea Neagră, să treacă pe la vest de Lacul Techirghiol şi să ajungă cel puţin în prima fază cel puţin până în zona Olimp, un bypass al staţiunilor aglomerate. Avem o fază avansată, un studiu de fezabilitate acolo, numele nu e chiar clar la ce se referă, se numeşte Alternativa Techirghiol”, declarase Cătălin Drulă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.