Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 76/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, transmite Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri pentru înlăturarea consecinţelor negative în ceea ce priveşte capacitatea de funcţionarea a Ministerului Afacerilor Interne din punctul de vedere al deficitului de personal.

În acest sens, este propusă identificarea unor noi rute, alternative, cu aplicare etapizată, vizând domeniul formării personalului MAI, precum extinderea sistemului din care provin poliţiştii, respectiv, din cadrul absolvenţilor programelor de master profesional organizate de către Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, precum şi din rândul absolvenţilor programelor de studii postliceale pentru formarea agenţilor de poliţie, organizate de instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.