În şedinţa Biroului Politic Judeţean al PNL Iaşi, întrunită astăzi, a fost votată în unanimitate moţiunea de candidatură la preşedinţia Partidului Naţional Liberal a lui Nicolae Ciucă, actual premier al României, anunţă filiala într-un comunicat oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică" este moţiunea susţinută de PNL Iaşi pentru Congresul ce va avea loc duminică, 10 aprilie 2022.
 
"Cel mai puternic mesaj pe care filiala judeţeană a PNL Iaşi îl transmite acum este de stabilitate, solidaritate şi unitate, având responsabilitatea guvernării, într-un context geopolitic complicat. PNL nu trebuie să repete greşeala de a ignora nevoia continuării dezbaterii în interiorul partidului a proiectelor de politici publice de guvernare locală şi naţională. Partidul trebuie să rămână racordat după alegeri la acest proces de formulare şi adaptare a politicilor executive şi a soluţiilor legislative. Dialogul şi consultarea internă sunt necesare în viaţa oricărui partid politic, şi despre asta este vorba în moţiunea candidaturii premierului Nicolae Ciucă. Noul lider al partidului trebuie sa fie conectat la organizaţiile locale, la performanţele acestora şi să fie echilibrat în raport cu rezultatele acestora. Organizaţia judeţeană a PNL Iaşi a fost una din primele organizaţii care au dat semnalul schimbării fostului preşedinte din cauza lipsei de dialog şi a tratamentului inechitabil. Guvernarea nu trebuie să fie afectată de lupte interne, deoarece românii nu sunt interesaţi de conflicte politice, ci aşteaptă de la noi să livrăm o guvernare bună.", a declarat Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi.
 
Partidul Naţional Liberal are misiunea de a aduce ţara în prima linie a Lumii libere pentru că este partidul istoric care a clădit România modernă, un partid naţional şi modern în acelaşi timp, este partidul care s-a identificat de un veac şi jumătate încoace cu parcursul euroatlantic al României. Partid clasic liberal, pro-capitalist, al întreprinzătorilor şi al muncii productive, PNL îşi reafirmă opţiunea fermă pentru piaţa liberă în care statul doar asigură cadrul concurenţei corecte, pentru garantarea efectivă a proprietăţii private, pentru susţinerea liberei iniţiative economice, pentru respectarea antreprenorului şi a muncii.
 
Partidul Naţional Liberal va fi, aşa cum se întâmplă încă de la sfârşitul secolului XIX, partidul modernizării şi al dezvoltării autentice, formaţiunea care sincronizează România cu avangarda modernizării. Campion al modernizării României după toate canoanele occidentale, PNL îşi asumă modernizarea cu rost, cu scop şi cu direcţie, nicidecum schimbarea de dragul schimbării, a modei sau a extremelor de tot felul. Aşa cum nici reformele nu se fac de dragul reformelor, ci în beneficiul şi prin consultarea cetăţenilor, nici modernizarea nu este scop în sine, ci este realizată pentru bunăstarea românilor. PNL reprezintă astfel garanţia modernizării şi dezvoltării în armonie cu cultura şi tradiţiile româneşti, nu contra acestora, pe baza valorilor occidentale şi naţionale deopotrivă.
 
PNL acceptă şi încurajează libertatea oricui de a îmbrăţişa o viaţă situată între îmbrăţişarea beneficiilor modernităţii şi respectarea tradiţiilor. Succesul integrării europene depline a României depinde de armonia dintre valorile modernizării de top şi valorile tradiţionale.

”Am decis să-mi depun moţiunea de candidatură pentru funcţia de preşedinte al PNL. Am decis să-mi asum această responsabilitate după o discuţie cu colegii” a afirmat, miercuri, Nicolae Ciucă, într-o declaraţie de presă, precizând că ”e important ca în partid să fie armonie şi o concentrare asupra obiectivelor asumate”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.