Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a 37 de copaci şi stâlpi de electricitate căzuţi în urma evenimentelor meteo nefavorabile, înregistrate începând de vineri, în 30 localităţi din 14 judeţe. Au fost afectate şapte case, şapte autoturisme şi două anexe gospodăreşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că peste 5.000 de pompierii au intervenit la nivel naţional în zonele afectate.
 
„Pentru gestionarea situaţiilor generate de vremea nefavorabilă prognozată încă de ieri, la nivel naţional peste 5.000 de pompieri au fost la datorie în sprijinul autorităţilor şi a cetăţenilor din zonele aflate sub incidenţa acestora. Manifestarea fenomenelor meteorologice a produs efecte în 30 localităţi din 14 judeţe ale ţării, respectiv (AB, AG, BH, BZ, CL, CT, DB, GL, MS, PH, SJ, SM, VN şi VS), iar colegii noştri au intervenit cu promptitudine pentru degajarea a 22 de copaci şi 14 stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil, fiind afectate 7 autoturisme, 7 case, 2 anexe gospodăreşti şi 1 adăpost pentru creşterea animalelor, cât şi pentru evacuarea apei din 1 subsol”, a anunţat IGSU. 
 
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă recomandă cetăţenilor să cureţe rigolele de scurgere pentru evacuarea normală a apei şi să rămână în spaţii închise atunci cân este vânt puternic. 
 
„Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situaţia este permanent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional pentru dispunerea măsurilor care se impun şi alocarea, la nevoie, a forţelor şi mijloacelor necesare limitării şi înlăturării potenţialelor efecte.  Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă care pot pune în pericol viaţa şi bunurile, recomandăm populaţiei curăţarea şanţurilor şi a rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu le traversaţi şi nu vă apropiaţi de malurile acestora. În situaţia manifestării vântului puternic, rămâneti în spaţii închise care să vă asigure protecţia şi evitaţi deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate”, a mai precizat IGSU.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.