Guvernul a aprobat, miercuri, repartizarea la bugetul de stat pentru exerciţiul financiar al anului trecut sub formă de dividende a unei cote de 50% din profitul contabil al Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA, iar banii vor fi utilizaţi pentru susţinerea pachetului de măsuri în domeniul energiei pentru protejarea populaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ prevede reducerea ponderii dividendelor pe anul 2021 ale Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz S.A repartizate la bugetul de stat de la 90% la 50%. Este o măsură necesară pentru susţinerea proiectelor de investiţii ale companiei destinate modernizării şi extinderii infrastructurii de transport a gazelor naturale.

Fondurile provenite la bugetul de stat din cota de 50% a dividendelor încasate de la Transgaz vor contribui la susţinerea pachetului de măsuri din domeniul energiei pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de creşterea preţurilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.