Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, în şedinţa de Guvern, că va fi aprobat acordul privind acordarea ajutorului nerambursabil de 100 de milioane de euro, pentru Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Premierul a anunţat decizia NATO de înfiinţare a unui grup de luptă, pe teritoriul României, un demers pe care ţara noastră l-a făcut cu mult timp în urmă, şi anume ca măsurile de descurajare pe Flancul de est să fie cât mai echilibrate şi în măsură să asigure securitatea pe întreg flancul. 

A doua decizie de ieri, de la Bruxelles, este de revedere a elementelor conceptuale, astfel încât NATO să fie în măsură să pregătească descurajarea pe termen lung, concenpt care va fi discutat la summit-ul de la Madrid, a spus acesta. 

”Au fost discutatele elementele de consolidare a sprijinului partenerilor NATO şi în consecinţă putem spune că au fost luate decizii care să garanteze tot ceea ce măsuri pentru securitatea cetăţenilor”, a completat premierul. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că astăzi în şedinţa de Guvern va fi aprobat acordul privind acordarea ajutorului financiar pe care România l-a stabilit la Chişinău, în şedinţa de Guvern comună din luna februarie. 

”Astfel, acel ajutor financiar nerambursabil, de 100 de milioane euro, va putea fi accesat de către Guvernul Republicii Moldova, acord care reprezintă principalul element de sprijinire a eforturilor Republicii Moldova de dezvoltare durabilă şi, desigur, de realizare a reformelor şi sprijinul pe care noi îl acordăm pentru parcursul european al Republicii Moldova”, a spus premierul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.