Un bărbat, suspectat că a ucis două persoane fără adăpost şi că a rănit alte trei, la Washington şi New York, de la începutul lui martie, a fost arestat marţi, anunţă Poliţia din Washington, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul era ”interogat”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter poliţia capitalei americane.

O urmărire a fost lansată în vederea găsirii autorului acestor atacuri, comise ”cu sânge rece” şi ”prin acelaşi mod de operare”, vizând bărbaţi care dormeau în stradă de la începutul lui martie, potrivit autorităţilor.

”Un criminal nemilos este în libertate, însă îl vom aresta şi-l vom trimte la închisoare”, s-au angajat într-un comunicat comun primarii New Yorkului Eric Adams şi Washingtonului Muriel Bowser.

În numeroase imagini cu suspectul, obţinute de pe camere de supraveghere, apare un bărbat cu barbă, slab şi mai degrabă tânăr, ras pe cap.

Primele două atacuri au avut loc la 3 şi 8 martie, în nord-estul capitalei americane.

Victmele - rănite prin împuşcare - au supravieţuit.

La 9 martie, tot la Washington, salvatori au intervenit după ce cortul unei persoane fără adăpost ardea.

Înăuntru au găsit cadavrul unui bărbat.

Autopsia a arătat că acesta a murit în urma mai multor împuşcături şi înjunghieri.

Potrivit anchetatorilor, atacatorul s-a dus apoi la New York, situat la o distanţă de aproximativ 400 km nord.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost găsit sâmbătă rănit, sâmbătă, însă în viaţă, în sudul Manhattanului.

Sâmbătă seara, poliţişti au găsit alt bărbat, în acelaşi cartier, de această dată mort, pezentând răni la cap şi la gât.

Un anchetator de la Poliţia din Washington, care a văzut imagini provenind de pe camere de supaveghere, a făcut legătura între cele două serii de atacuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.