Separatişti proruşi din Doneţk, în estul Ucrainei, acuză luni că cel puţin 16 de persoane au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite în centrul acestui oraş industrial într-un atac ucrainean, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Apărarea teritorială” din Doneţk postează pe Telegram imagini cu mai multe cadavre pline de sânge care zac în stradă, în mijlocul molozului.

Un microbuz cu geamurile sparte apare în imagni.

Un bilanţ anterior anunţa 20 de morţi şi nouă răniţi.

”Ministerul sănătăţii” separatist a anunţat ulterior într-o postare pe Telegram 16 morţi şi 23 de răniţi către ora locală 12.50 (11.50, ora României).

AFP scrie că nu a putut cerifica acest bilanţ din surse independente.

Potrivit ”apărării teritoriale” din Doneţk, apărarea antiaeriană separatistă a interceptat o rachetă ucraineană de tip ”Tocika”, ale cărei ”schije” au atins apoi victimele.

Liderul separatist de la Doneţk Denis Puşilin a acuzat, la televiziunea rusă, că este vorba despre o rachetă cu submuniţie - interzisă printr-o convenţie pe care nici Rusia şi nici Ucraina nu au semnat-o.

”Dacă (racheta) n-ar fi fost interceptată, ar fi fost şi mai multe victime”, apreciază Puşilin.

O parte dintre victime aşteptau într-o staţie de autobuz, iar altele peste drum, la un bancomat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.