Cinci benzinării din judeţul Prahova – cinci operate de compania MOL şi una a companiei OMV – au primit amenzi în valoare totală de 140.000 de lei în urma controalelor făcute de inspectorii ANPC ca urmare a situaţiei create miercuri seară, când zeci de şoferi au stat la coadă pentru a alimenta. Printre deficienţele constatate se numără „modificarea nejustificata a preţului carburanţilor şi comportament incorect în relaţia cu consumatorii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cele cinci staţii de carburant amendate în Prahova funcţionează în Ploieşti, Blejoi şi Vălenii de Munte. 
 
„Au fost  aplicate sancţiuni în valoare totală de 140,000 lei şi  un avertisment şi au  fost dispuse măsuri complementare de oprire temporară de la comercializare pentru carburanţi în valoare totală de 756.488 lei,  Oprire temporară produse 660 lei, Oprire definitivă sucuri în valoare totală de 140 lei, oprirea temporară a spaţiilor frigorifice cu deficienţe şi depozitelor de băuturi până la remedierea deficienţelor”, informează inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Prahova. 
 
Printre deficienţe constatate se numără: „ambiguitatea informaţiilor de pe totem-ul din staţie cu cele de la pompe, modificare nejustificată a preţului carburanţilor şi comportament incorect în relaţia cu consumatorii, nu erau afişate toate sortimentele de combustibil comercializate pe staţie”. 
 
Inspectorii ANPC precizează că aşteaptă un punct de vedere din partea reprezentanţilor  legali privind „motivaţia care a generat majorarea preţurilor carburanţilor pentru acelaşi stoc”.
 
În cadrul controlului au fost au de asemenea fost găsite  sucuri cu termen de valabilitate expirat, vitrine şi grătare neigienizate, cu acumulări de praf,  grăsime şi resturi alimentare, spaţii frigorifice neigienizate cu strat gros de praf murdărie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.