Autorităţile din Râmnicu Vâlcea au semnat, joi, contractul de achiziţie pentru un lot de 12 autobuze care urmează să intre în reţeaua de transport urban de călători şi pentru care se vor plăti aproape 14 milioane de lei. Cele 12 autovehicule, care vor fi livrate în termen de 12 luni de subsidiara unei companii turce, se adaugă altor 16 autobuze pentru care contractul de achiziţie a fost semnat în noiembrie anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lotul de 12 autobuze de producţie turcească va intra în reţeaua de transport urban de călători din municipiul Râmnicu Vâlcea, operată de compania municipală de transport de călători ETA SA, în baza unui proiect cu finanţare europeană. Acestea vor avea o lungime de cel puţin 10 metri, capacitate de transport de 94 de pasageri, sunt alimentate cu gaz natural comprimat şi costă 13.774.440 lei fără TVA. 
 
"În luna noiembrie a anului trecut, s-a semnat contractul de achiziţie a unui prim lot de 16 autobuze cu lungimea de 12 metri, iar în cadrul aceluiaşi proiect cu fonduri europene, este în plină desfăşurare modernizarea autobazei ETA SA de pe strada Depozitelor”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, joi, de Primăria Râmnicu Vâlcea.
 
Cele 28 de autobuze achiziţionate prin acest proiect se vor alătura altor şapte autobuze, alimentate de asemenea cu gaz, achiziţionate în cadrul altui proiect cu finanţare europeană.
 
Compania municipală de transport de călători ETA SA din Râmnicu Vâlcea este, de asemenea, beneficiara unui alt proiect pe fonduri europene care vizează modernizarea celor 90 de staţii de călători, prioritizarea transportului public, sistem de eTicketing în vehiculele de transport public, supraveghere video în staţiile de călători şi în vehicule şi dotarea centrului de comandă şi dispecerat la sediul companiei de transport public.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.