Liderul ATP, Novak Djokovici, a declarat, luni seară, după victoria din primul tur de la Dubai, că a avut parte de o primire excelentă din partea spectatorilor, care "i-a mers la inimă". El a vorbit şi despre cum i-a fost afectată imaginea după scandalul din Australia, dar şi despre succesul lui Rafal Nadal la Melbourne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să spun că primirea a fost excelentă. Mi-a mers la inimă. Cu tot ce s-a întâmplat, nu ştiam cum va fi pentru mine pe teren şi cum mă voi simţi. Am încercat să-mi folosesc experienţa pentru a aborda acest meci ca oricare altul, într-adevăr. Sunt foarte mulţumit de modul în care am reuşit să-mi ţin nervii. În momentele cruciale în care m-am confruntat cu puncte de break, am ştiut să servesc bine. Ştiu că mă pot descurca întotdeauna mai bine în ceea ce priveşte tenisul. Per total, a fost o experienţă foarte pozitivă în ceea ce priveşte sentimentul, jocul, atmosfera pe teren. Dubai este un loc perfect pentru mine să încep, cu o comunitate sârbă în tribune şi, de asemenea, o mulţime internaţională care mă susţine. Mi-au depăşit cele mai mari aşteptări în ceea ce priveşte atmosfera!", a declarat Djokovici.

El a afirmat că a fost primit bine şi în vestiar, unde unii colegi din circuit i-a spus că se bucură să-l revadă.

Întrebat cât de mult i-a fost afectată imaginea după scandalul din Australia, Djokovici a răspuns: "Am mulţi consultanţi de PR în întreaga lume care încearcă să gestioneze această situaţie care a depăşit cadrul sportiv. Acest lucru a vizat multe domenii, inclusiv politica. Şi pentru mine a fost foarte important să fiu pregătit atunci când am vorbit cu presa. Din punct de vedere al imaginii, chiar nu ştiu. Desigur, nu au existat multe articole pozitive în ultima lună. Dar de la interviul meu cu BBC, cred că lucrurile se schimbă puţin. Sper. Dar înţeleg că există încă multe speculaţii şi întrebări. Am spus ce trebuia să spun. Întotdeauna am fost foarte deschis şi transparent. Sunt deschis să răspund la orice întrebări. Sper că lucrurile se vor schimba într-un mod pozitiv pentru mine".

Liderul ATP a vorbit şi despre Rafael Nadal, care a câştigat Australian Open. "Desigur, nu a fost un sentiment plăcut pentru mine să părăsesc ţara aşa cum am făcut-o şi să urmăresc turneul de departe. Dar felicitări lui Rafa, este un luptător incredibil. A spus-o, cu siguranţă este una dintre cele mai mari victorii ale vieţii sale, în aceste circumstanţe, revenind de la o accidentare. Este incredibil. Am un respect enorm pentru el. Nu vreau să iau nimic din victoria lui".

Sârbul Novak Djokovici, numărul 1 mondial, s-a calificat, luni, în turul doi la turneul ATP de 500 de puncte de la Dubai. Acesta a fost primul meci disputat de liderul ATP în 2022.

El a trecut de italianul Lorenzo Musetti, locul 58 ATP, scor 6-3, 6-3.

În turul doi, Djokovici va evolua cu învingătorul meciului dintre rusul Karen Haceanov şi australianul Alex de Minaur.

Djokovici, în vârstă de 34 ani, a câştigat de cinci ori trofeul la Dubai, dar nu a mai participat la nicio competiţie oficială din luna decembrie.

Sportivul sârb a dorit să-şi apere titlul la Australian Open, desfăşurat în luna ianuarie, dar a fost expulzat din Australia deoarece nu este vaccinat împotriva Covid-19.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.