Consiliul Judeţean Maramureş a aprobat, în şedinţa de joi, construirea a 17 staţii noi de încărcare a vehiculelor electrice în judeţ, valoarea proiectului depăşind 5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru a reduce consumul de carburanţi poluanţi şi pentru a dezvolta infrastructura existentă la nivelul judeţului Maramureş pentru reîncărcarea automobilelor electrice, aleşii judeţeni au votat în cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Judeţean proiectul de hotărâre prin care se aprobă realizarea unor staţii de reîncărcare a vehiculele electrice pe reţeaua de drumuri judeţene. În prezent, numărul maşinilor electrice înmatriculate în România a crescut considerabil, ceea ce face necesară crearea unei reţele de staţii de încărcare electrice”, a transmis, joi, Consiliul Judeţean Maramureş, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că cele 17 staţii noi de încărcare vor fi construite în localităţile Ardusat, Ariniş, Cavnic, Fărcaşa, Lăpuş, Mireşu Mare, Ocna Şugatag, Ruscova, Săcel, Seini, Suciu de Sus, Strâmtura, Şomcuta Mare, Şişeşti, Târgu Lăpuş, Ulmeni şi Vadu Izei. 

Valoarea proiectului este de 5.094.649,30 lei, din care aproximativ 3 milioane de lei vor fi finanţate din Fondul de Mediu, iar durata de realizare a lucrărilor este de 18 luni. 

Proiect va fi realizat prin participarea Consiliului Judeţean Maramureş la ”Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi”. 

”Prin realizarea staţiilor de încărcare a vehiculelor electrice ne dorim să dezvoltăm infrastructura pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic în judeţul Maramureş şi astfel să contribuim direct la reducerea poluării aerului, ceea ce va permite atât îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei, cât şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător”, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele CJ Maramureş.  

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.