Mai multe percheziţii au avut loc joi în judeţele Satu Mare, Cluj şi Timiş, într-un dosar privind adeverinţe false de vaccinare anti-COVID. Un bărbat şi o femeie din Satu Mare sunt suspectaţi că au eliberat în fals certificate de vaccinare, iar mai multe persoane din judeţele Satu Mare, Cluj şi Timiş au beneficiat de aceste documente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Astăzi, 17 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, la un bărbat, de 68 de ani şi o femeie, de 58 de ani, ambii din Satu Mare, bănuiţi că ar fi eliberat adeverinţe şi certificate de vaccinare Covid 19,  la un cabinet medical, precum şi la domiciliile unor persoane care ar fi beneficiat de adeverinţe şi certificate de vaccinare Covid 19, în judeţul Satu Mare”, a transmis Poliţia Română.  

Totodată, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Cluj şi unul în judeţul Timiş, la domiciliile unor persoane suspecte că ar fi beneficiat de adeverinţe de vaccinare şi certificate de vaccinare Covid 19. 

”În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente şi înscrisuri ce constituie probe în cadrul unui dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic, fals intelectual, complicitate la fals informatic şi complicitate la fals intelectual”, au mai precizat poliţiştii.  

Aceştia anunţă că, de la domiciliul bărbatului, au fost ridicaţi 8.250 de lei, 2.050 de euro, 30 de lire sterline şi 1.036.500 de forinţi maghiari. 

Cercetările sunt continuate, în vederea documentarii întregii activităţi infracţionale. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Astăzi, 17 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, împreună cu poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Timiş, pun în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Satu Mare, Cluj şi Timiş, într-un dosar ce vizează săvârşirea  infracţiunilor de fals informatic, fals intelectual, complicitate la fals informatic şi complicitate la fals intelectual privind vaccinarea împotriva Covid-19”, anunţă IGPR.

Poliţiştii vor pune în aplicare 18 mandate de aducere.

La activităţi participă şi poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică Carei, Secţiei de Poliţie Rurală Beltiug, Secţiei de Poliţie Rurală Negreşti Oaş, Serviciului Criminalistic şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.