Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, printr-o hotărâre, organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi (ANPDPD), ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, în subordinea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ adoptat asigură astfel cadrul necesar pentru coordonarea, la nivel central, a activităţilor de protecţie şi promovare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, elaborarea politicilor şi strategiilor şi urmărirea aplicării reglementărilor din acest domeniu, arată comunicatul de presă al Ministerului Muncii. 

Documentul prevede că ANPDPD funcţionează cu un număr de 62 de posturi, exclusiv demnitarii, iar conducerea este asigurată de un preşedinte şi de un vicepreşedinte, ajutaţi de un secretar general.

De asemenea, în cadrul ANPDPD funcţionează Comisia superioară de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, cu activitate de coordonare metodologică şi monitorizare a activităţii de evaluare şi încadrare în grad şi tip de handicap.

Totodată, pe lângă ANPDPD funcţionează Consiliul de analiză a problemelor persoanelor cu handicap, mai indică sursa citată.

Prin OUG nr. 121/2021 din 25 noiembrie 2021, Guvernul a stabilit reorganizarea Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, prin desprinderea unei părţi de patrimoniu corespunzătoare activităţilor şi personalului din domeniul protecţiei şi promovării persoanelor cu dizabilităţi şi transmiterea acesteia către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, înfiinţată prin acelaşi act normativ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.