Patinătoarea rusă Kamila Valieva, câştigătoare a medaliei de aur la concursul pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing duminică, a fost testată pozitiv cu trimetazidină, a anunţat vineri Agenţia Internaţională Anti-Doping (ITA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânăra patinatoare, în vârstă de 15 ani, a fost testată pe 25 decembrie la Sankt Petersburg, în cadrul Campionatului Rusiei de către RUSADA, agenţia rusă antidoping. Rezultatul nu a fost cunoscut până pe 8 februarie. Produsul în cauză, trimetazidina, este un medicament utilizat în mod normal în tratamentul anginei pectorale.

Înainte de acest test pozitiv, Valieva a devenit prima femeie care a finalizat cu succes un cvadruplu salt, quadruplul salchow, la Jocurile Olimpice.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Participarea Kamilei Valieva la competiţia individuală feminină, programată pe 15 şi 17 februarie, este acum suspendată, în aşteptarea unei decizii a Tribunalului de Arbitraj pentru Sport (TAS), sesizat de Comitetul Olimpic Internaţional (CIO), a indicat ITA.

Comitetul Olimpic Rus (ROC) a câştigat proba pe echipe, care a avut loc luni, iar Valieva a avut o contribuţie majoră la succesul formaţiei ruse. Festivitatea de premiere pentru competiţia de patinaj artistic pe echipe a fost amânată.

Ea a câştigat proba individuală feminină, impunându-se atât la programul scurt, cât şi la cel liber.

Valieva a efectuat două sărituri cvadruple, o execuţie în premieră cu succes la o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Situaţia este complicată pentru că, în conformitate cu Codului Mondial Antidoping, Valieva este o "persoană protejată".

Aceasta înseamnă că, în calitate de "sportivă care la momentul încălcării regulilor antidoping nu a împlinit vârsta de şaisprezece ani", Valieva nu poate fi considerată oficial că se face vinovată de o încălcare a regulamentului antidoping.

În prezent sunt implicate mai multe echipe juridice care lucrează la acest caz complex,

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.