Un cuplu de americani a trăit două luni rupt de lume, într-o vacanţă, în nordul Californiei, deşi sejurul urma să dureze doar câteva zile, o vacanţă prelungită din cauza condiţiilor de iarnă şi care s-a încheiat în momentul în care proviziile au scăzut în mod periculos, iar înfrăgostiţii au cerut ajutorul autorităţilor locale, relatează Yahoo News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei s-au instalat împreună cu câinele lor într-o cabană, la marginea unei păduri, după care a venit o furtună de zăpadă care a modificat datele.

Cuplul a rămas blocat din cauza grosimii stratului de zăpadă şi în urma cădeii unor arbori şi nu a mai putut pleca cu maşina.

Cei doi au contactat autorităţile din comitatul Sierra, în care se află cabana, pentru a cere ajutor, după ce proviziile au început să se împuţineze.

Poliţia statului California a organiat salvarea cuplului şi a câinelui.

Operaţiunea de salvare, programată la 3 februarie, a necesitat intervenţia unui elicopter, din cauza condiţiilor de circulaţie, în urma unor rafale violente de vânt.

Operaţiunea s-a încheiat cu bine, iar cei doi şi câinele sau fost salvaţi. Pentru a-şi recupera maşina, probabil că este necesar să aştepte venirea primăverii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.