Bilanţ pozitiv pentru Asociaţia Recolamp: Anul 2021 a fost un an inedit, în special din cauza crizei sanitare şi a creşterii ţintei de colectare de la 45% la 65%. Cunoscută pentru activitatea sa de peste 14 ani în domeniul gestionării deşeurilor din echipamente electrice şi electronice, cu specializare în deşeurile din echipamente de iluminat din România, cu campanii naţionale dedicate responsabilizării populaţiei pentru un viitor mai verde, Asociaţia Recolamp încheie anul 2021 pe plus! Este vorba despre peste 4881 tone de echipamente electrice şi electronice, colectate, tratate şi reciclate de către Recolamp în acest an atipic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cifre, anul 2021 reprezintă pentru Recolamp un plus din toate punctele de vedere – peste 7,000 de ridicări de deşeuri , mai  mult de 16,000 de locaţii în reţeaua de colectare, dotate cu aproximativ 27 000 de recipiente de colectare distribuite în ţară pentru colectarea şi transportul deşeurilor.

Cantitatea de deşeuri colectată în acest an s-a realizat prin parteneriate cu 59 de colectori autorizaţi activi şi reciclatori, Recolamp preluând totodată şi responsabilitatea legală a 307 de producători români de gestionare a deşeurilor din echipamente electronice şi electrice puse pe piaţă.

În cei 15 ani de activitate, Asociaţia Recolamp s-a remarcat ca unul dintre cei mai activi jucători din piaţă, colectând peste 200.000 de tone de deşeuri din echipamente electrice şi electronice şi desfăşurând peste 50 de campanii de informare şi conştientizare menite să educe şi să schimbe mentalităţi.

Obiective pentru 2022: Un mediu mai curat!

„Suntem conştienţi că impactul crizei sanitare actuale nu va dispărea ca prin minune şi ne pregătim de un an 2022 plin de noi provocări pe care va trebui să le depăşim.

În aceste împrejurări dificile, cooperarea cu partenerii va fi unul din principalele noastre obiective. Toţi colaboratorii noştri – de la producători, autorităţi locale şi de stat, la colectori, reciclatori şigeneratori de deşeuri– joacă un rol important în activitatea noastră şi de aceea vom depune toate eforturile necesare pentru a avea o legătură de lucru cât mai strânsă cu fiecare dintre ei.

Toate campaniile de colectare care s-au desfăşurat sub egida Recolamp în anul 2021 vor continua şi în noul an şi vom demara proiecte noi menite să crească atenţia publică asupra unui subiect care este de o importanţă vitală pentru fiecare dintre noi: un mediu mai curat.

Scopul nostru principal va fi , ca întotdeauna, să ne îndeplinim obiectivul de colectare.”  a declarat Violeta Cazan, asociat în marketing al Recolamp.

Asociaţia Recolamp face în continuare apel la consumatorii casnici şi la companii să adopte un comportament responsabil faţă de mediul înconjurător, pentru că îndeplinirea obiectivelor de colectare depinde în primul rând de ei. Recolamp îşi va continua misiunea de a responsabiliza populaţia să recicleze deşeurile periculoase, prin campanii, acţiuni de responsabilizare şi dezvoltarea infrastructurii, însă atingerea obiectivului de colectare de 65% este complicată. Solidaritatea şi mobilizarea populaţiei la nivel naţional sunt premise importante care pot influenţa pozitiv atingerea ţintelor.

S-a ars, reciclează-l!

Pentru informaţii suplimentare,  vă rugăm să o  contactaţi pe:

Raluca Zamfir

RAN Communication

raluca.zamfir@rancommunication.eu / 0743 132 062 

Despre Recolamp

Înfiinţată în 2007 de companiile Tungsram Operations Kft., Ledvance GMBH şi Signify România, în calitate de membri fondatori, Asociaţia Recolamp este una dintre primele asociaţii colective din România care preia responsabilitatea gestionării deşeurilor de la producătorii de echipamente electrice şi electronice, fiind specializată pe colectarea de deşeuri din echipamente de iluminat. Procedura de colaborare este una extrem de simplă şi presupune doar semnarea unui protocol în baza căruia Recolamp trimite recipiente de colectare selectivă speciale, în funcţie de cantitatea şi de tipul de deşeuri generate. Atunci când recipientele sunt pline, în termen de 10 zile, un colector autorizat ridică deşeurile şi le transportă în condiţii de maximă siguranţă la instalaţiile de reciclare autorizate, unde substanţele toxice din deşeuri sunt eliminate controlat, iar componentele reciclabile reintră în circuitul de producţie.

Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul asociaţiei, www.recolamp.ro, sau la numărul de telefon 0800-888.666, care poate fi apelat gratuit pentru a solicita recipiente de colectare sau pentru ridicarea deşeurilor colectate.

Recolamp este membru al EucoLight

Fondată la mijlocul anului 2015 şi cu sediul la Bruxelles, Belgia, EucoLight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din lămpi şi echipamente de iluminat. Membrii EucoLight colectează şi reciclează, în total, 79% din deşeurile de lămpi colectate în cele 18 ţări în care îşi desfăşoară activitatea. Mai multe informaţii sunt disponibile la www.eucolight.org.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.