Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este adeptul testelor de antrenament pentru clasa a VIII-a, deşi unii experţi în ştiinţele educaţiei nu sunt de acord cu ele. Ministrul a precizat că este de datoria şcolilor să organizeze aceste teste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Cîmpeanu a declarat, luni seară, la Digi 24, că este normal să nu li se ceară elevilor să îşi permită meditaţii.  

Întrebat dacă vor avea loc teste de antrenament pentru clasa a VIII-a, ministrul a explicat că acestea ”vor fi, cu sigurnţă”. 

”Da, ele vor fi, cu siguranţă. E normal să nu le cerem copiilor să îşi permită meditaţii. Este datoria şcolii. Există teorii ale unor experţi în ştiinţele educaţiei că aceste teste fac foarte rău, deoarece obişnuiesc copiii să răspundă la teste şi să nu se concentreze asupra conţinutului efectiv care generează competenţă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.  

Ministrul Educaţiei a precizat că este adeptul acestor teste de antrenament. 

”Eu sunt adeptul unor teste de antrenament, unor  evaluări cât mai multe, pentru că aceste teste, evaluări de orice fel ajută elevii şi îi motivează în  a se pregăti pentru a avea un rezultat mai bun. Deci da, vor fi şi vor fi cât de curând posibil”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.