Staruri de la Hollywood precum Tyler Perry, Whoopi Goldberg şi Viola Davis i-au adus omagii, vineri, pe reţelele de socializare, legendarului Sidney Poitier care a murit la vârsta de 94 de ani. Poitier a intrat în istorie ca primul actor de culoare care a câştigat premiul Oscar pentru „cel mai bun actor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poitier a jucat în filme revoluţionare precum „Guess Who’s Coming to Dinner”, „In the Heat of the Night” şi „They Call Me Mister Tibbs”. 

„Graţia şi clasa pe care acest om ni le-a arătat de-a lungul întregii sale vieţi, exemplul pe care mi l-a dat, nu doar ca om de culoare, ci şi ca fiinţă umană, nu vor fi uitate niciodată. Nu există niciun om în această industrie care să fi fost mai mult o stea polară pentru mine decât Sidney Poitier”, a scris Tyler Perry. 

„Un rege”, a scris Questlove. „Unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale. Cu toţii avem epoca noastră Poitier. Crescut în anii '70, pot spune că „Uptown Saturday Night” a fost primul film pe care l-am văzut”.  

Whoopi Goldberg a spus în omagiul ei că Poitier „ne-a arătat cum să ajungem la stele”. 

Actorul Jeffrey Wright l-a numit pe Poitier un „actor reper”. „Nu mai este altul ca el. Ce frumuseţe, graţie, căldură, un om cu adevărat regal”, a scris el. 

Tina Knowles a spus: „Sir Sidney Poitier, tuturor ne va fi dor de tine! A fost un adevărat actor de clasă! O emblemă pentru actorii de culoare. Frumos, talentat şi atât de amabil. Am avut plăcerea de a-l întâlni şi de a vorbi cu el de mai multe ori. Mă rog pentru familia lui. RIP, Sir!”. 

„Când rosteşti numele Sidney Poitier, există întotdeauna o reverenţă şi umanitate ataşată acestui nume”, a postat Coleman Domingo. 

„Niciun cuvânt nu poate descrie modul în care munca ta mi-a schimbat radical viaţa. Demnitatea, normalitatea, puterea, excelenţa şi puterea pură pe care le-ai adus rolurilor tale, ne-au arătat că noi, ca oameni de culoare, am contat!!! A fost o onoare...”, a scris pe Twitter Viola Davis. 

„Sidney Poitier. O legendă absolută. Unul dintre cei mai mari”, a scris actorul Joseph Gordon-Levitt. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.