Institutul Naţional al Patrimoniului a deschis platforma https://tmi.patrimoniu.ro/acasa unde pot fi încărcate cererile de finanţare pentru cele 4 subprograme ale Apelului 1/2022, până la data de 1 februarie 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O finanţare totală în valoare de 5.000.000 lei este disponibilă pentru proiecte care se înscriu în patru categorii: intervenţii de urgenţă (1.500.000 lei), pregătirea documentaţiilor tehnico-economice pentru restaurarea monumentelor istorice (1.000.000 lei); Roşia Montană, patrimoniu mondial în pericol - lucrări de întreţinere şi reparaţii curente (1.000.000 lei), Timişoara, Capitală Europeană a Culturii - lucrări de întreţinere şi reparaţii curente (1.000.000 lei).

Priorităţile anuale ale INP în vederea finanţării prin TMI, pentru 2022, sunt punerea în siguranţă a monumentelor istorice în pericol; angajarea comunităţilor patrimoniale şi a comunităţilor locale în protejarea monumentelor istorice şi contribuţia la programe naţionale şi europene dedicate patrimoniului cultural.

Prin urmare, primele două apeluri - intervenţii de urgenţă şi proiectare (elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru restaurare) - au adresabilitate naţională, în timp ce apelurile tematice vin să sprijine eforturile de recuperare şi punere în valoare a patrimoniului construit, în contextul unor proiecte mai ample de promovare şi de dezvoltare locală prin intermediul patrimoniului cultural.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.