Ministrul Familiei, Gabriela Firea, l-a acuzat, miercuri, pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, că a pierdut 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru pistele de biciclete din oraş, în timp ce cere traseu prin curtea Palatului Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministrul Mediului a anunţat în urmă cu o săptămână că Bucureştiul pierde finanţarea pentru cele 4 trasee de piste pentru biciclişti. Cu 10 milioane de euro, se amenajau în Capitală peste 48 de kilometri de piste, atât de necesare pentru transportul alternativ şi pentru reducerea poluării”, a scris miercuri pe Facebook Gabriela Firea. 

Ea arată că a preluat proiectele de la zero şi că specialiştii din primărie au realizat documentaţiile.

Conform fostului primar al Capitalei, acum un an erau finalizate traseele Piaţa Victorie-Pipera, Naţiunile Unite-Grrozăveşti, Bd. Regina Elisabeta-Piaţa Eroilor şi ultima bucată din pista de pe Calea Victoiei. Lucrările urmau să înceapă la traseul Naţiunile Unite – Piaţa Alba Iulia – Bd. Basarabia, iar pentru cea mai lungă pistă, de la Piaţa Victoriei la Mihai Bravu, era emisă şi autorizaţia de construire.

"Ce a făcut Nicuşor Dan? Nimic, a blocat totul! A uitat că a promis în campania electorală 'un sistem adevărat de piste de biciclete în Capitală, cu ajutorul fondurilor europene'. Mai mult, a anunţat clar că nu vor fi prea curând piste în oraş. În ultimul an, nu s-a mişcat un pai pentru a continua proiectele doar pentru că pistele erau amenajate de o companie municipală care trebuia neapărat să dispară”, mai scrie Firea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.