Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Gabriela Firea, s-a întâlnit, marţi cu victime ale violenţei domestice din judeţul Ialomiţa, ea anunţând că a vorbit cu ministrul de Interne, Lucian Bode, pentru implementarea cât mai rapidă a brăţării electronice pentru victimele agresiunilor. Anul acesta, 33 de femei şi-au pierdut viaţa din cauza loviturilor primite, a spus ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am discutat zilele acestea cu domnul ministru de Interne, Lucian Bode, şi este total de acord ca în perioada următoare să intensificăm eforturile comune, pentru a implementa proiectul brăţară electronică pentru agresori, pentru ca aceştia să fie monitorizaţi şi să fie identificaţi dacă se apropie nepermis de victimă”, a spus Firea, precizând că ordinele de restricţie au fost încălcate de multe ori şi victimele au avut de suferit. 

MInistrul a arătat că le cere femeilor să apeleze la autorităţi, în aceste cazuri de violenţă.

”Nu este o stare de normalitate să suporţi violenţe, fizice, verbale, psihice, chiar şi spirituale, de orice natură, care se încadrează în legislaţia naţională sau internaţională”, a precizat ea. 

Gabriela Firea a arătat că proiectul brăţării electronice trebuie să intre în vigoare cât mai repede, şi a precizat că Guvernul este determinat să asigure sumele în bugetul de anul viitor pentru punerea în aplicare a acestui proiect. 

Ministrul Familiei a mai spus că 33 de femei şi-au pierdut viaţa în urma violenţei în familie, în acest an. 

În România, violenţa în familie este un subiect extrem de important, care mă preocupă atât ca femeie, soţie şi mamă, cât şi ca ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse. Pandemia începută în 2020 a făcut şi ea ca numărul violenţelor domestice să crească. Ca urmare a campaniilor de informare, victimele care au sunat să ceară ajutor la serviciul Helpline 0800500333 au fost mai multe decât în anii trecuţi, a scris Firea pe Facebook.
 
Ea arată că în spatele statisticilor care apar pe hârtie în rapoartele oficiale sunt femei, fete şi copii abuzaţi cărora le e frică şi ruşine să-şi mărturisească dramele prin care trec. Sau care încă mai speră că, într-o zi, agresorii lor se vor schimba. Sau că autorităţile nu îi vor face scăpaţi pe cei care îi terorizează.

Alături de preşedintele CJ Ialomiţa, Marian Pavel, vă prezint propunerile pe care le am în calitate de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse pentru îmbunătăţirea măsurilor de prevenire şi combatere a violenţei domestice, la nivel local şi naţional. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.