Romsilva anunţă, miercuri, că scoate la vânzare înaintea sărbătorilor aproape 34.000 de brazi de Crăciun, cei mai mulţi din culturi specializate din pepinierele proprii. Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un molid de până la 1,3 metri şi ajung la 35 de lei pentru un brad de 2-3 metri. Compania anunţă că, dacă pomii sunt vânduţi în pieţe sau alte locuri amenajate, la aceste preţuri se adaugă şi costurile de transport, manipulare şi depozitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada Sărbătorilor de Iarnă, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare 33.996 Pomi de Crăciun, cea mai mare parte fiind recoltaţi din culturi specializate din pepinierele silvice proprii”, a transmis, miercuri, Romsilva, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că, dintre pomii scoşi la vânzare, 22.551 sunt din specia brad şi 11.445 din specia molid sau alte specii de răşinoase.  

”70% din pomi de Crăciun, respectiv 23.926 bucăţi, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă. Şi în acest an, preţurile pornesc de la 15 lei pentru un Pom de Crăciun specia molid de până la 1,3 metri şi ajung la 35 lei pentru cei din specia brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înălţime sunt considerate comenzi speciale”, a mai transmis Romsilva.  

Compania anunţă că pomii de Crăciun sunt vânduţi de către ocoalele silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, iar persoanele fizice au prioritate la achiziţionarea acestora.  

”Dacă pomii de Crăciun sunt vânduţi de unităţile din subordinea Romsilva în pieţe sau alte locuri amenajate, la aceste preţuri se adaugă şi costurile de transport, manipulare şi depozitare”, a mai transmis compania.  

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.  

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.