Un bărbat din Piemont, în vârstă de 50 de ani, care voia să obţină ”preţiosul” certificat sanitar, a încercat joi să se vaccineze într-un braţ proteză de silicon, declară vineri preşedintele acestei regiuni din nord-vestul Italiei, Alberto Cirio, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest caz ar friza ridicolul, dacă n-am vorbi despre o faptă de o gravitate uriaşă şi inacceptabilă faţă de sacrificiul pe care pandemia a făcut să-l plătească comunitatea noastră, ca vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”, denunţă într-o postare pe Facebook Alberto Cirio.

Bărbatul respectiv s-a prezentat joi seara la un centru de vaccinare la Biella, în Piemont (nord-vest).

Proteza era forte bine făcută, însă culoarea şi senzaţia la atingere a trezit imediat suspiciunea infirmiereri însărcinată să-l vaccineze, care i-a cerut să-şi scoară cămaşa şi a descoperit astfel înşelătoria.

Bărbatul i-a cerut femeii să se facă că n-a văzut nimic, însă aceasta a refuzat, povesteşte preşedintele Piemontului în postare, precizând că italianul ”va da socoteală (pentru fapta sa) în faţa justiţiei”.

Italia, la fel ca toţi vecini săi europeni, se confruntă în prezent cu o intensificare a pandemiei covid-19. Ea a înregstrat joi 17.000 de contaminări noi în 24 de ore.

Aproape 85% dintre italienii în vârstă de peste 12 ani au fost vaccinaţi până în prezent.

Începând de luni, intrăîn vigoare un ”super-certificat sanitar”.

Acest certificat urmează să fie acordat doar persoanelor vaccinate şi vindecate de covid-19, care le va permite să meargă la cinema, la teatru sau la restaurant.

Certificatul sanitar obişnuit - care poate fi obţinut prin efectuarea unui simplu test antigen - permite accesul la locul de muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.