Guvernul britanic cumpără 114 milioane de doze de vaccin anticovid de la Pfizer/BioNTech şi de la Moderna, pentru a-şi continua campana de vaccinare în 2022 şi 2023, împorriva unor noi variante aleSRAS-CoV-2 ca varianta omicron, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţarea cumpărării a 60 de milioane de doze de vaccin anticovid de la Moderna şi a 54 de milioane de doze de la BioNTech intervine în contextul în care Guvernul Johnson vrea să-şi accelereze campania vaccinării cu un ”booster”, în vederea vaccinării tuturor adulţilor - până la sfârşitul lui ianuarie -, în urma apariţiei varantei omcron.

Regatul Unit, una dintre cele mai îndoliate ţări din Europa de covid-19, a înregistrat miercuri 32 de cazuri omicron, o variantă suspectată de faptul că este foarte contagioasă.

”Noile contracte cu Pfizer/BioNTech şi Moderna au fost accelerate, având în vederea noua variantă” omicron a SARS-CoV-2, a anunţat într-un comunicat Guvernul.

Aceste contracte ”includ un acces la vaccnuri modificate, în cazul în care acestea se dovedesc necesare în lupta împotriva omicron sau împotriva unor viitoare variante îngrijorătoare”, precizează Executivul britanic.

Regatul Unit a administrat peste 115 milioane de doze, în total, a anunţat Ministrul britanic al Sănătăţii Sajid Javid.

”Este o misiune naţională, iar cea mai bună armă pentru a înfrunta acest virus este să te vaccinezi”, a subliniat el.

Premierul britanic Boris Johnson îi primeşte joi pe conducătorii ”big pharma”, nclusiv ai AstraZeneca, Pfizer şi GSK, pentru a discuta despre felul în care să se înfrunte ”variante emergente şi viitoare pandemii” şi despre concluzii de tras în alte provocări din sănătate, precum cancerul, demenţa şi obezitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.