Poliţiştii dâmboviţeni au reţinut, joi, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Vlădeni, suspectat de comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi favorizarea făptuitorului. El este acuzat că a ascuns în grădina mamei sale un pistol şi o grenadă care aparţineau altui bărbat. Acesta a fost arestat, în vară, după ce a ameninţat pe Facebook poliţiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate, joi seară, de Poliţia Judeţeană Dâmboviţa, bărbatul de 30 de ani reţinut joi este suspectat că l-a ajutat pe un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, să ascundă arme pe care  anterior le folosite în scopul de a ameninţa 

”Cel în cauză este bănuit că ar fi transportat şi îngropat un pistol şi o grenadă în gradina locuinţei mamei acestuia în vederea împiedicării sau îngreunării cercetărilor efectuate şi a tragerii la răspundere a unui alt bărbat de 40 de ani. Arma şi proiectilul, la data de 31 iulie a.c., ar fi fost prezentate de bărbatul de 40 de ani, într-o postare pe o reţea de socializare, unde ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa.  

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că bărbatul reţinut vineri a ascuns un pistol şi o grenadă care aparţin unui dâmboviţean în vârstă de 40 de ani care la sfârşitul luii iulie a acestui an s-a filmat în timp ce îi ameninţă de poliţişti că îi omoară, nemulţumit fiind de faptul că fusese prins drogat la volan.  

În imaginile postate la acel moment pe Facebook, bărbatul face un gest specific celor care se droghează prin inhalare nazală, spunând că ”toată lumea trage, vă daţi seama”, după care trece la ameninţări. 

”Vreau decât să-mi spargă uşa. Sunt pregătit. Dacă e să mă duc la pârnaie, nu mă duc că m-ai prins tu drogat la volan. Nu, nu, nu! Dacă vrei să mă duc la pârnaie, mă duc că te mierlesc. ”, afirmă bărbatul, în timp ce încarcă un pistol şi arată ceea ce pare a fi o grenadă. 

El îi întreabă pe poliţişti: ”Aveţi veste antiglonţ?” după care adaugă: ”Ia uite-o!”, arătând o grenadă. 

În urma filmării, bărbatul de 40 de ani a fost arestat preventiv şi se află în Penitenciarul Mărgineni, fiind acuzat de mai multe infracţiuni.  

Vineri, atât bărbatul de 30 de ani cât şi cel pe care acesta l-a ajutat vor fi prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Târgovişte cu propunerea de arestare preventivă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.