Autorităţile din Sinaia vor da în folosinţă, joi, un defibrilator automat extern care va fi amplasat în parcul din centrul staţiunii şi care poate fi utilizat de oricine atunci când există suspiciunea că o persoană a suferit un stop cardiac. Aparatul analizează ritmul cardiac al victimei şi, pe baza analizei, dispozitivul, care este computerizat, decide dacă este necesară administrarea unui şoc electric.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Defibrilatorul automat extern va fi montat la intrarea în parcul Dimitrie Ghica din centrul oraşului Sinaia, una dintre cele mai circulate zone ale staţiunii. Aparatul va fi dat în folosinţă, joi, la ora 12:00, când reprezentanţi ai agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în zona centrală a staţiunii Sinaia vor fi instruiţi cu privire la manevrarea defibrilatorului. De asemenea, la faţa locului, medicii participanţi le vor expune celor prezenţi manevrele de resuscitare şi vor face o demonstraţie de utilizare a dispozitivului. 
 
"Defibrilatorul extern automat (DAE) este un dispozitiv computerizat care analizează ritmul cardiac al victimei. Pe baza analizei, dispozitivul decide dacă este necesară administrarea unui şoc electric. DAE sunt extrem de precise şi vor declanşa un şoc electric doar dacă este necesar. Funcţionarea defibrilatorului extern automat se bazează pe şocuri electrice care pot corecta ritmul cardiac anormal. Dacă se acţionează rapid, ritmul cardiac poate reveni la normal”, informează Primăria Sinaia, într-un comunica dat publicităţii miercuri după-amiază.
 
Conform sursei citate, defibrilatorul este un aparat medical portabil care nu este conectat la reţeaua electrică, ci este prevăzut cu o baterie de litiu proprie. La deschiderea cutiei în care se află, dispozitivul va porni automat şi va indica paşii care trebuie urmaţi.
 
Defibrilatorul va fi montat într-o cabină care este direct conectată la Dispeceratul de Monitorizare şi Control al Poliţiei Locale, iar deschiderea uşii va transmite automat un semnal către acesta. Alte şase astfel de cabine vor fi date în folosinţă, în staţiune.
 
Aparatul a fost achiziţionat cu sprijinul unui agent economic din localitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.