Un fost valet al prinţului Charles a demisionat din fruntea fundaţiei create de fiul cel mare al reginei Elizabeth a II-a, din cauza unui scandal privind legăturile sale cu un om de afaceri saudit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Fawcett este suspectat că şi-a folosit influenţa pentru a-l ajuta pe omul de afaceri saudit Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz, generos donator pentru opere caritabile legate de monarhia britanică, să obţină o decoraţie, au dezvăluit la începutul lui septembrie ziarele Sunday Times şi Mail on Sunday.

El a „demisionat din postul de director general al Fundaţiei Prinţului”, potrivit unui purtător de cuvânt. 

Conform Sunday Times, M. Mahfouz, 51 de ani, a fost făcut comandor al Imperiului Britanic de prinţul Charles în cadrul unei ceremonii private la Palatul Buckingham, în noiembrie 2016, un eveniment care nu a fost publicat în lista oficială de angajamente regale. A beneficia de o astfel de distincţie ar permite ca sauditul să aplice pentru cetăţenia britanică, scrie ziarul.

Sunday Times a indicat că M. Mahfouz, care neagă orice vinovăţie, ar fi donat sume mari de bani proiectelor de restaurare care erau de interes deosebit pentru prinţul de Wales. 

Michael Fawcett a demisionat temporar din funcţia de director general al The Prince's Foundation, pe care o deţinea din 2018, dar această demisie deste definitivă, potrivit acestei fundaţii create de prinţul Charles. 

Michael Fawcett a început să lucreze pentru familia regală în 1981 ca valet, ajungând consilier personal al prinţului Charles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.