Trei migranţi originari din Irak şi Siria au fost bătuţi şi violaţi în apropierea de Hajnowka, un oraş polonez de la frontiera Poloniei cu Belarusul, au anunţat unul dintre aceşti migranţi şi Grupa Granica, o organizaţie nonguvernamentală (ONG), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre cei trei migranţi - un irakian - a fost condus la spital după ce a fost lovit în cap cu o bară de metal, în apropiere de oraşul Hajnowka.

El era în continuare, vineri, în stare de inconştienţă, potrivit ONG-ului.

Un sirian, care a traversat frontiera împreună cu irakianul şi cu soţia acestuia, a declarat că ei au fost atacaţi joi de către trei persoane, dintre care una era înarmată  cu o sticlă spartă.

”Noi le-am cerut apă, însă (...) ei ne-au atacat”, a declarat el, cu ajutorul unui interpreat de la ONG-ul Grupa Granica (Grupul Frontiera)..

”Noi nu credem că a fost un atac rasist, ci un viol. Ei ne-au bătut pentru a ne face să spunem unde aveam banii. Noi nu am vrut să le spunem”, a declarat el.

Hoţii au plecat însă cu 7.500 de dolari (6.600 de euro).

Grăniceri polonezi au anunţat vineri că au arestat doi irakieni şi un sirian.

Mii de migranţi, majoritatea originari din Orientul Mijlociu, au traversat sau încearcă să traverseze începând din această vară frontiera dintre Belarus şi trei state membre ale Uniunii Europene (UE) - Letonia, Lituania şi Polonia.

Occidentul acuză Guvernul belarus de faptul că-i lasă să treacă pe aceşti migranţi, ca represalii faţă de sancţiuni impuse de UE Minskului.

Migranţi acuză forţe belaruse de faptul că-i obligă să treacă frontiera şi autorităţile poloneze de faptul că-i trimit înapoi. Mulţi migranţi trăiesc, astfel, în condiţii extrem de dure de-a lungul frontierei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.