Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost trimis în judecată de procurorii clujeni, după ce a violat sau agresat sexual zece copii cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani. Ultimele fapte au avut loc într-un parc şi pe plaja unui râu din municipiul Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, în vârstă de 46 ani, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea a 17 infracţiuni (viol, agresiune sexuală, violenţă în familie, rele tratamente aplicate minorului, ultraj contra bunelor moravuri). 
 
“În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2010, până la momentul reţinerii sale (8 iulie 2021), inculpatul S.S.M., persoană cunoscută ca manifestând atracţie sexuală faţă de copii de vârstă prepubertină, indiferent de sexul lor, a violat şi/sau agresat sexual 10 victime minore, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, în scopul satisfacerii unor impulsuri sexuale pe  are nu le putea controla. Pentru agresarea sexuală a trei dintre victime, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare pentru săvârşirea a trei infracţiuni de agresiune sexuală, fiind liberat condiţionat ulterior”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că bărbatul şi-a pregătit cu atenţie faptele, câştigând încrederea părinţilor victimelor. 
 
“În prezenta cauză, inculpatul, persoană cu inteligenţă peste medie, a acţionat de fiecare dată după ce şi-a pregătit minuţios săvârşirea faptelor, respectiv câştigarea încrederii părinţilor victimelor şi crearea de scenarii pentru a putea rămâne singur cu victimele, inclusiv peste noapte în apartamentul său, invocând că în acest mod ajută/degrevează de sarcini pe părinţii  care aveau un program încărcat şi, în principal, sub pretextul că îi ajută la satisfacerea nevoilor  fiziologice, a violat şi/sau agresat sexual victimele.  Profitând de ascendentul moral conferit de vârstă, de legătura strânsă cu părinţii  minorilor, dar şi de acte de violenţă fizică sau ameninţări cu acte de violenţă fizică, inculpatul a reuşit să obţină tăcerea victimelor, care ulterior agresiunilor, pe fondul traumelor, au  manifestat o schimbare bruscă a comportamentului”, a mai precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. 
 
Anchetatorii au precizat că bărbatul a fost prins de un martor în momentul în care agresa o fetiţă de 8 ani. 
 
“Spre sfârşitul perioadei infracţionale, inculpatul nu şi-a mai putut controla deloc impulsurile sexuale şi a acţionat inclusiv în locuri publice, respectiv pe plaja unui râu şi într-un parc, ambele de pe raza mun. Cluj-Napoca. Cercetările în prezenta cauză au fost demarate ca urmare a spiritului civic de care a dat dovadă un martor ocular, care nu doar că l-a înfruntat pe autor la data de 08.07.2021, în  momentul comiterii unor acte contra integrităţii şi libertăţii sexuale a unei minore în vârstă de 8 ani, dar a şi sesizat personal organele de poliţie şi a pus la dispoziţia acestora fotografii în care a surprins autorul, fapte care au ajutat la identificarea acestuia într-un timp foarte scurt”, au mai transmis procurorii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.