Regina Elizabeth a II-a i-a atacat, într-o conversaţie prvată, în marja unui discurs în Parlamentul Ţării Galilor - crezând că microfonul său era închis -, pe liderii mondiali ”care vorbesc” despre modificări climatice, ”dar care nu fac nimic”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Extraordinar, nu- aşa? Am auzit vorbindu-se depre COP. Încă nu ştiu cine vine. N-am nicio idee”, i-a spus ea preşedintei Parlamentului galez Elin John, ieşind astfel din rezerva sa obişnuită.

”Ştim doar persoane care nu vin. Este într-adevăr iritant”, continuă ea.

Între liderii care nu şi-au confrmat încă prezenţa la summitul ONU de luptă împotriva încălzirii globale, care se desfăşoară timp de două săptămâni la Glasgow, în Scoţia, începând de la 31 octombrie, se află preşedintele chinez Xi Jinping, liderul rus Vladimir Putin şi premierul indian Narendra Modi.

PRINŢUL WILLIAM ATACĂ ”CELE MAI MARI CREIERE” ALE VREMII

Prinţul Charles, fiul reginei, un vechi activist ecologist, i-a îndemnat pe liderii lumii ”să acţioneze pe teren”.

Prinţul William, nepotul reginei, al doilea în succesiunea la tronul britanic, a intervenit, la rândul său, şi a cerut mai mult decât ”vorbe frumoase”.

Ducele de Cambridge a atacat joi cursa tursmului spaţial, apreciind că ”cele mai mari creiere şi spirite ale acestei lumi (ar trebui) să încerce înainte de orice să repare această planetă”, la o zi după călătoria de câteva minute în spaţiu a actorului din serialul Star Strek William Shatner la bordul unei navete Blue Origin.

Preşedinta Parlamentului galez a discutat cu regina Elozabeth a II-a despre acest atac frontal al prnţului William, criticat de către unii.

”Da, am citit (lucruri) despre asta”, i-a răspuns regina zâmbnd.

Elizabeth a II-a, Charles şi William urmează să asiste la evenimente COP26.

Partcipanţii urmează să încerce să convingă principalele economii în curs de dezvoltare să facă mai mult pentru a-şi reduce emisiile de carbon şi să determine ţărle bogate să deblocheze miliarde de dolari suplimentare în vederea ajutării ţărlor celor mai sărace să se adapteze modificărilor climatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.