Cei trei pacienţi cu COVID-19 transferaţi de la Bucureşti la Timişoara cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni speciale, au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie transferaţi la Spitalul din Szeged, Ungaria. Medicii afirmă că aceştia sunt în stare stabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit medicilor, joi seara s-a luat decizia ca cei trei pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă, care au fost transportaţi cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni speciale, de la Bucureşti la Timişoara, pentru a fi apoi transferaţi în Ungaria, la Szeged, vor înopta la Timişoara. Aceştia au fost duşi, de pe Aeroportul Timişoara, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara.
 
"Din fericire, cei trei pacienţi care au ajuns cu avionul sunt stabili. Din păcate, ora la care au ajuns cei trei pacienţi, la Timişoara, nu a mai permis transferul la Szeged. Ei vor rămâne în UPU al Spitalului Judeţean Timişoara şi dimineaţă îşi vor continua drumul către Szeged. Eu apreciez că e sigur pentru pacienţi”, a declarat Mihai Grecu, şeful serviciului UPU-SMURD Timiş.
 
Cei trei bolnavi urmează să fie transferaţi vineri dimineaţa, cu ambulanţe, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Szeged, în Ungaria, oraş aflat la aproximativ 150 de kilometri de Timişoara.
 
Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a aterizat la Timişora, joi seara, cu trei pacienţi cu COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.