Premierul celui mai populat stat din Australia, New South Wales, Gladys Berejikliann, a demisionat vineri, în urma unei anchete cu privire la corupţie, lăsându-i pe locuitorii Sydney, izolaţi de luni de zile din cazia covid-19, fără lider, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gladys Berejikliann, care conduce Guvernul statului New South Wales, în care se află Sydney, şi-a anunţat plecarea din Parlament, după ce un organism de luptă împotriva corupţiei a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la presupuse fapte de corupţie care o vizează.

”Demisia din funcţia de premier nu putea avea loc într-un moment mai rău, însă momentul este complet independent de voinţa mea”, a declarat ea presei.

”Nu vreau să detuenez atenţia de la prioritatea Guvernului statului în timpul acestei pandemii, şi anume starea de bine a cetăţenilor. Acesta a fost şi va fi mereu cazul”, a adăugat premierul care, de la începutul pandemiei covid-19, apare aproape zilnic la televiziune.

Această conducătoare conservatoare conducea statul din 2017.

Un organism public din cadrul luptei împotriva corupţiei anchetează cu privire la faptul dacă ea şi-a favorizat sau nu fost iubit, pe atunci membru al Parlamentului, în atribuirea unor subvenţii alegătorilor acestuia. Berejiklian neagă aceste acuzaţii.

Cei cinci milioane de locuitori ai oraşului Sydney sunt izolaţi din cauza covid-19 de la sfârşitul lui iulie, o măsură care urma să fie ridicată la 11 octombrie.

Bilanţul zilnic al covid-19 a început să scadă, însă statul New South Wales continuă să înregistreze peste 800 de cazuri pe zi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.