Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU vor cu toţii ”un Afganistan în pace, stabil, în care să poată fi distribuit ajutor umanitar fără probleme şi fără discriminare”, a anunţat secretarul general al ONU Antonio Guterres, în urma unei reuniuni a miniştrilor de Externe din aceste ţări, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toţi vor ”un Afganistan în care drepturile femeilor şi fetelor să fie respectate, un Afganistan care să nu fie un sanctuar al terorismului, un Afganistan în care să avem un guvern care include şi care reprezintă diverse sectoare ale populaţiei”, a mai anunţat miercuri Guterres.

Această reuniune a durat un pic mai mult de o oră.

Niciunul dintre miniştrii de Externe prezenţi nu a vrut să facă declaraţii, nici la începutul şi nici la sfârşitul întâlnirii.

Ambasadorul chinez la ONU Zhang Jun, contactat de AFP înainte de reuniune şi întrebat dacă Statele Unite, Rusia, China, Franţa şi Regatul Unit au ajuns la o poziţie comună cu privire la talibani, a răspuns că ”unitatea este peste tot”.

Regatul Unit, care a organizat această reuniune în Sala Consiliului de Securitate al ONU, a anunţat că vrea să găsească ”o singură voce în dialogul său cu talibanii”.

Talibanii, care caută recunoaşterea internaţională, au cerut să poată vorbi în Adunarea Generală a ONU până la sfârşitul dezbaterilor generale, luni seara.

Însă Statele Unite au anunţat că Comisia ONU a Acreditărilor, din care fac parte, nu se va reuni înainte de noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.