Preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, în vârstă de 65 de ani, care face parte din Grupul Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), este spitalizat la Strasbourg de miercuri, din cauza unei pneumonii, însă ”starea sănătăţii îi este bună”, a anunţat luni, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al instituţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost nevoit să renunţe, miercuri, să prezideze sesiunea plenară a PE, miercuri, la Strasbourg, şi nu a asistat la discursul despre starea Uniunii al preşedintei Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen.

”Preşedintele PE David Sassoli a fost internat la Spitalul Civil din Strasbourg miercuri seara. În urma uneiexaminări, el a fost diagnosticat cu o pneumonie şi a fost tratat imediat prin terapii adecvate”, a anunţat purtătorul de cuvânt Roberto Cuillo, care precizează că starea sănătăţii preşedintelui PE este bună.

Roberto Cuillo anunţa săptămâna trecută că David Sassoli a făcut febră în noaptea de marţi spre miercuri şi că a efectuat teste covid-19, care s-au dovedit negative.

Preşedintele Consiliului European Charles Michel i-a urat luni, într-un mesaj postat pe Twitter, o ”însănătoşire grabnică” lui David Sassoli.

Un fost jurnalist şi prezentator de jurnale televizate în Italia, David Sassoli a fost ales prima oară în 2009 ca eurodeputat de centru-stânga.

În 2019 el i-a succedat la preşedinţia PE altui italian, Antonio Tajani, un apropiat al lui Silvio Berlusconi, provenind din PPE (dreapta), într-un mandat de doi ani şi jumătate.

Alegerea viitorului preşedinte al PE urmează să aibă loc în ianuarie.

Liderul grupului PPE, germanul Manfred Weber, a renunţat să candideze, însă cere preşedinţia PE pentru familia sa politică, în numele unui acord încheiat în 2019 între grupurile parlamentare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.