Comisia Europeană a anunţat luni că a aprobat o investiţie de peste 175 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea şi instalarea unei noi infrastructuri de apă potabilă şi de ape uzate în judeţul Olt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Comisia a aprobat o investiţie de peste 175 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea şi instalarea unei noi infrastructuri de apă potabilă şi de ape uzate în judeţul Olt, România. Noua infrastructură va reduce scurgerile şi întreruperile în aprovizionarea cu apă, contribuind la îndeplinirea de către România a cerinţelor Directivei UE privind apa potabilă”, a informat Comisia Europeană.

Această investiţie din fonduri UE va contribui la dezvoltarea socioeconomică la nivel local prin îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale locuitorilor din zonele rurale şi prin crearea de locuri de muncă atât în etapa de construcţie, cât şi în cea de punere în aplicare.

”Proiectul este un exemplu perfect al modului în care politica de coeziune aduce beneficii directe cetăţenilor europeni, menţinând şi protejând mediul şi promovând utilizarea eficientă a resurselor”, a declarat Comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Reţeaua de ape uzate va fi extinsă cu 259,08 km, iar prin lucrări se vor reabilita 37,87 km din sistemul existent. În acelaşi timp, se vor instala încă 64,41 km de conducte de evacuare, se vor renova zece staţii de pompare a apelor reziduale şi se vor construi 156 de staţii noi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.