Trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost înregistrate până în 25 august, fiind vorba despre persoane din judeţele Olt, Bacău şi din municipiul Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, de la începutul supravegherii infecţiei cu virusul West Nile (7 iunie) până în 25 august s-au înregistrat 3 cazuri de infecţie cu virusul West Nile.

Nu s-a înregistrat niciun deces, a precizat sursa citată.

Cazurile au fost înregistrate în judeţele Olt şi Bacău, precum şi în municipiul Bucureşti.

Îmbolnăvirile s-au produs la o persoană din categoria de vârstă 40-49 de ani, la una din categoria 60-69 de ani şi una din categoria 70-79 de ani.

"Distribuţia cazurilor confirmate pe genuri (F/M=2/1) şi pe medii de provenienţă (U/R=3/0) este în favoarea genului feminin ţi a mediului urban", a transmis CNSCBT.

Infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar.

În 80% din cazuri, persoanele infectate nu au simptome, dar în cazul în care apar febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate, se recomandă vizita la medic, pentru că există risc de meningită. În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.